Съвети как да проектирате мечтаната си спалня.

Създаването на мечтаната спалня е до голяма степен въпрос на съчетание между функционалност и стил. Знаем, че това може да не е лесна задача за всички, затова създадохме кратко ръководство за създаване на модерен интериор на спалня. Мястото, където прекарваме най-интимното си време трябва да бъде красиво, уютно и практично, така че си заслужава да инвестирате малко време и да прочетете тези съвети.

От къде да започнете с интериорния дизайн на спалнята?
Това обикновено се оказва и най-трудното за повечето хора. Как да започнете? Първо ви съветваме да разгледате различни вдъхновяващи идеи за обзавеждане на спални в каталози и онлайн и след това да видите с какво пространство разполагате. Помислете кое от това, което сте видели и ви е впечатлило, би паснало на вашия дом. Също така вземете предвид формата на стаята и с каква светлина разполагате. Следва да последвате и тези стъпки:

1. Изберете цветовете на спалнята
Спалнята, гардеробите и скриновете са основните мебели, но те в повечето случаи заемат доста пространство, а повечето спални помещения не са с особено голям размер. Ето защо е добре в тази част на дома си да се опитате да постигнете илюзията за по-голямо пространство, отколкото всъщност имате.

За целта изберете по-светли тонове, тъй като те визуално уголемяват стаята. Също така цветовата схема, която сте избрали, трябва да насърчава почивката и релаксацията, а не да превъзбужда сетивата ви преди да заспите.

Ако искате да създадете изискан вид на спалнята си, заложете на един нюанс или на няколко тона от един и същи цвят. В момента сивата цветова схема на спалнята е доста актуална поради успокояващите си качества. Розовото и цветовете в топлата гама също са много предпочитан избор. Ако искате да създадете по интересен фон на спалнята си, можете да заложите на спалня с тапети, които обаче да са с деликатна шарка.

Те придават визуален интерес, текстура и топлина на всеки дизайн на спалнята и са особено полезен трик за уголемяване на малките спални.

178 scaled 1

2. Планирайте подходящото разположение на мебелите в спалнята
Важно е да направите план за това как да разположите мебелите в стаята. Това не означава, че не трябва да си оставите възможност за промяна.

Първо, определете мястото на леглото и след това организирайте разположението на останалите мебели спрямо него. Ако стаята ви е в правоъгълна форма, е добре да го поставите по дължина на стаята. Ако пък имате голяма стая, тогава може да го разположите по средата на стаята. При по-малките спални е добре да поставите леглото в един от ъглите.

3. Изберете практично обзавеждане за спалнята
Относно мебелите за съхранение в спалнята, ще трябва да решите дали да изберете вградени или свободностоящи. Това до голяма степен зависи от формата и дизайна на леглото. Ако то не разполага с вградени шкафове, това означава, че ще трябва да поставите и свободностоящи мебели за съхранение. В случай че спалнята ви е малка, съветваме ви да изберете гардероб, който е с огледало – той визуално увеличава размера стаята.

4. Изберете какви завеси да поставите
Щорите са много практичен вариант, защото можете да регулирате количеството светлина, което навлиза в стаята. От друга страна, те не са толкова икономичен вариант.

Ефирните завеси например създават по-уютен и приветлив вид на помещението. Дългите завеси са актуални и създават по-луксозен вид. Също така те увеличават визуално стаята. Комбинацията от ефирни с плътни завеси е изключително стилна. Разбира се, можете да комбинирате и щори със завеси, ако имате възможност.

luxury bedroom design 2021 10 21 02 44 30 utc scaled 1

5. Изберете изкуственото осветление на стаята
Изкуственото осветление е не по-малко важно от естественото осветление на спалнята. Подходящото осветление ще допринесе и за създаването на уютно и релаксиращо място.

Поставянето на мека светлина от нощни лампи или стенни лампи е препоръчително, за да можете да разполагате с подходяща светлина, която да не дразни зрението и да не нарушава съня ви. Ако стаята ви е по-висока, можете да заложите на дизайнерски полилей.

Вижте нашите предложения за винтидж полилей, които са подходящи за както за хола, така и спалнята.

6. Избор на подова настилка
Ако искате да имате топъл под, който да допринася за уюта на стаята, ви съветваме да изберете дървен вариант. Ако добавите и килим, това ще направи спалнята още по-приветлива. В случай че имате ограничен бюджет, може да изберете ламиниран паркет.

stylish bedroom design 2021 08 26 15 43 57 utc scaled 1

7. Избор на декорация на спалня
Декорацията на всяка стая е важен елемент, който не бива да подценявате. Малките детайли са онова, което допринася за завършеността на интериора. Тук обаче внимавайте да не прекалите с декорациите. Една до две декорации, които да поставят семпъл, но забележителен акцент в стаята са достатъчни.

1

Заложете на произведения на изкуството, които са в непреходен стил. Металните декорации за стена са чудесен избор за спални, тъй като имате изчистен дизайн и създават ефектна фокусна точка. Също така те се съчетават добре с всяка цветова схема и контрастират с дървени елементи и меките тъкани. Металните пана, които ще намерите в нашия онлайн магазин са предлагат свежи, органични форми с привличащи вниманието линии.

body art 1
framed birds 1
image2 scaled 1
Three featherss 1

Персонализирайте спалнята като добавите красиви рамки със снимки на нощното шкафче например. Памучните и сатенените завивки допринасят за омекотяване на външния вид на стаята. Добавете няколко декоративни възглавници в тон със завивките.

Ако тази статия е била интересна за вас, разгледайте и останалите статии от блога ни, където публикуваме полезно съдържание за обзавеждане всеки месец. На сайта ни ще намерите още много вдъхновяващи идеи за декорация на дома и офиса. Свържете се с нашия екип, който винаги е на разположение да ви асистира.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *