Какви са новостите в интериорния дизайн и какви стилове се налагат през 2021?
Полезна информация за металния декор като част от нашето обзавеждане.

interior home design living room with open kitchen loft house scaled 1

Налагащите се стилове на 2021

Метален декор

Металният декор или новият тренд на пазара.

Домашният уют вече променя своето значение и все по-често го откриваме в стилния и семпъл облик на дома. Преобладаващите цветове са естествени и неутрални, а материалите – дърво и метал. Гарантирано е, че металите имат живот над 40 години, а за по-нататъшно насърчаване на трайността се нанася защитно прахово покритие, което гарантира за издръжливостта и качеството.

Металният елемент е универсален и адаптивен, носи прецизност, простота и яснота, а различните му форми предлагат безкрайни идеи в интериорен дизайн. В съчетание с минимализма, получаваме една от най-актуалните комбинации в интериорния дизайн, който все повече лансира металните структури и нюанси като тренд на 2021.

beautiful interior room design concept scaled 1

Защо да изберем индустриален дизайн?

Въпреки своята простота и минималистичен дизайн, индустриалният стил успява да съчетае лъскавата модерност и чара на стария свят с органичното усещане за създаване на перфектната игра на контрасти. Той често се вдъхновява и от античния vintage стил, който носи усещане за вечност и устойчивост.

Показването на стоманени греди, тръби и канали придава на дома „недовършено завършен“ вид. Ако търсите точното индустриално настроение, то рустик дървото и откритият метал са вашата ключова комбинация в индустриалния дизайн на мебели. Това е екологичен подход към интериорния дизайн, тъй като насърчава използването на рециклирани или оздравени материали.

Качеството на използваните материали и вниманието към детайла, правят индустриалния дизайн толкова специален.

luxury apartment loft style dark colors stylish modern cozy bedroom area with fireplace scaled 1

Защо минимализъм?

Минималистичните пространства се разпознават незабавно със своя свеж, изчистен, без претрупване и едноцветен външен вид. Разчистването на пространството помага да се разтовари ума и да се създаде усещане за визуално спокойствие. Минимализмът цели простота и обективност. Той иска да намали обзавеждането до фундаменталното и клони към повече празно пространство.

Минималистичната идея за дома се подкрепя много заради по-лесното почистване и липсата на излишни украшения. Подредеността носи успокоение, а безредието – визуален стрес. Когато в дома ви няма бъркотия и вашите мебели са семпли, но удобни, стаите ви изглеждат просторни и стилни.

4
viber image 2021 09 10 16 51 21 515 1

Връзка с природата

Приносът към природата и нейното опазване е нещо, което ценим и наша главна цел.

Металът, който използваме е рециклируем, без да губи качеството си на изпълнение, а това прави нас – MP Metal Art Factory общност с почти нулеви отпадъци. Вярваме, че чрез опазването на околната среда ние сме още по-близо до нея и тази връзка с природата личи и в нашите продукти.

Вдъхновени от природата, пренасяме това усещане във вашия дом – разгледайте нашите предложенията тук.

horse interior
floral moon 1 1
deer post web
Tree of Life Black

Подобни статии