10 съвета за проектиране на магична детска стая.

Детската стая трябва не само да е мястото, където Вашето най-скъпо същество да спи и да държи играчките си. Ако искате детето ви да расте щастливо и да обича да прекарва време в стаята си, е необходимо да вложите няколко важни съставки – любов и въображение. Знаем, че това не е лесна задача, защото искате тази стая да е красива, модерна и функционална. Нека Ви помогнем да реализирате проекта, с който ще се гордеете.

За да сътворите най-прекрасното място за вашето мъниче, трябва да помислите за настоящите и бъдещите му нужди и желания. Мечтаната детска стая е очарователна и практична, излъчва приветливост и уют, така че дори на възрастите да им се прииска да прекарват време там. Без значение дали тепърва ще създавате детска стая или ще преобразявате вече наличната такава, можете да намерите голяма доза вдъхновение от нашите съвети. И така, нека започваме!

mock up poster frame children room scaled 1

Как да създадете вълшебен дизайн на детска стая?

  • Направете я семпла.

Поддържането на семпъл и изчистен интериор ще помогне в няколко отношения на Вашето дете. Ако има прекалено много предмети в стаята, това ще окаже негативно влияние върху способностите на детето да се фокусира. Затова заложете на няколко основни мебели, които да са също със семпъл дизайн. Освен това по този начин ще осигурите повече пространство за игра и ще придадете усещане за свобода. 

Семплата стая може лесно да се декорира и променя с времето. А това вероятно ще се наложи рано или късно, тъй като детето ви ще расте и ще има различни предпочитания през годините. Когато става въпрос за детски стаи, обикновено по-малкото е повече. Така че осигурете по-малко, но качествено обзавеждане, за да дадете повече!

851 scaled 1
  • Проектирайте пространство, подходящо за деца.

Искате да направите стаята любимото място за всяко дете? Тогава представете си, че вие сте такова. Не е задължително да залагате на традиционно обзавеждане, което в много случаи е скучно за децата. Ако искате да привлечете интересът им, мислете като тях и какво би ви накарало да се влюбите в една стая, ако бяхте дете. 

  • Мислете за безопасността.

Избягвайте мебелите, които може да са опасни за детето. Такива са предметите с остри ъгли или тези, направени от стъкло. Вместо това изберете мебели със заоблени ъгли или защитете ъглите с капачки.

При по-малките деца мебелите не трябва да се поставят близо до прозореца, за да не може детето да го достигне. Препоръчително е да  използвате панти с бавно затваряне, за да се предотврати притискането на пръстите при използване на вратите на шкафовете или чекмеджетата. Също така всички контакти в стаята трябва да бъдат защитени.

38 scaled 1
  • Съсредоточете се върху играта.

Фокусирайте се върху това, което детето Ви обича да прави. А досетихте ли се кое е то? Да, точно така, това е играта. Затова му осигурете креативно място за игра, където да развихри фантазията си.

Можете да добавите интересни акценти в детската стая като черна дъска, върху която детето да пише с тебешир. Ако то обича да се катери, може да инсталирате стена за катерене. Друг интересен акцент може да е пързалка, спускаща се от втория етаж на леглото. Така винаги ще има нещо любимо, което детето може да прави, ако има излишна енергия. 

A 33
  • Поканете магията.

В една вълшебна детска стая винаги трябва да има място за магия. Ние, възрастните, понякога забравяме колко вълнуващо и магично е детството и не пускаме тази магия в живота си. Добре, че нашите деца са тук, за да ни напомнят това. 

Затова дайте всичко от себе си детето Ви да изживее магията на своя свят. Можете да окачите звезди по тавана, които да светят в тъмното, или да опънете вълшебна палатка със светлинки. Добавете нещо омагьосващо! Може да се изненадате от това, което ще се получи накрая.

10 e 11 ok
  • Възползвайте се максимално от пространството.

Независимо дали имате малка или голяма детска стая, винаги можете да извикате безкрайното си въображение на помощ. Възползвайте се от пространството, което имате по най-добрия начин. 

Можете да заложите на легло с високи крака, към което детето да се изкачва по стълбичка, а под леглото да разположите малки масичка и столчета, на които детето да играе. Всъщност можете да направите малката стаичка в изключително уютно убежище, където детето Ви просто да обича да играе с часове, защото това е неговото магическо място.

1323 scaled 1
  • Двойно повече място за съхранение.

Едва ли искате постоянно да сменяте гардеробите, защото детето ви има толкова много играчки, книги и други вещи. Вместо това можете да използвате етажерки за подреждане на книгите и щайги за съхранение, които да поставяте под леглото. Мебелите с вградено пространство са чудесни варианти и могат да удвоят пространството за съхранение. Инсталирането на втора релса в гардероба на детето, също е лесен начин да разширите потенциала за съхранение.

  • Играйте с цветовете.

Децата обичат цветовете, така че използвайте това като жокер за дизайна на детската стая. Важно е колко на брой цвята ще използвате и как ще съчетаете релаксиращите и стимулиращите активността нюанси. Може да помолите детето ви да ви каже кои цветове го карат да се чувства добре и да съчетаете няколко близки нюанса.

95dac18e044a918c21d05c35d17f381e
  • Изберете подходящата светлина

Светлината в детската стая е много важна, затова не я подминавайте като фактор. През деня съветваме стаята да е добре осветена с естествена светлина. Плътните завеси и щорите ще помогнат да затъмните за следобедния детски сън. Препоръчително е да използвате топла бяла светлина след залез слънце. Ако детето ви извършва някакви дейности на бюрото си, осигурете му настолна лампа.

  • Дайте му възможност да се откъсне от света на възрастните.

Всички имаме нужда да се откъснем от реалността на възрастните от време на време. Кътът за четене е отлично място за качествено време насаме и има допълнителното предимство да насърчава вашето малко дете да развива въображението си с хубава книга! Представете си как прекарате дъждовния ден на закрито заедно с вашето мъниче и си четете интересни вълшебни истории. Нищо не може да се сравни с тези сладки споделени моменти. Затова е добре да осигурите и достатъчно място, където заедно да прекарвате много такива следобеди и вечери. 

art Family interior
Untitled design 20

Разбира се, не пропускайте и декорацията на детската стая. Можете да внесете магия в интериора със семпъл и красив елемент. Ние, от MP Metal Art Factory, предлагаме дизайнерски метални пана, които могат да направят всяка стая приказно красива. Свържете се с нас, ако имате нужда от професионален съвет как да изберете декорацията за стаята на детето си.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *